13 Mart 2017 Pazartesi

Kinoa Nedir Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nedir Nasıl Pişirilir? Güney Amerika bölgesinde And dağlarında yetişen bitki, kısa bir süre önce ülkemizde de yetiştirilmeye başlanarak daha kolay temin etme imkanı sunulmuştur. Yapı gereği en fazla tahıl grubuna benzemesinden ötürü tahıl olarak kabul edilmiş ve pirinç ile bulgur çeşidinin kullanıldığı her yemekte kullanılabilir olduğu belirtilmiştir. Merak konusu olan Kinoa Nedir ve Nasıl Pişirilir? Konusunda ne olduğunu kısaca anlatıp, nasıl piştiğine değinmek gerekirse, kullanacağı yemek her ne olursa olsun kinoa tohumlarını yarım saat kadar suda bekletmeniz ya da bol su ile iyice yıkamanız gereklidir.


Bunun dışında ortalama 15 dakikalık pişme süresi içeren besin maddesi, pilav yapılacaksa eğer 1 su bardağı kinoaya 2 su bardağı su ilave edilmelidir. Yani normal pilav yapar gibi yapmanız kıvamını tutturmanızı sağlayacaktır. Ayrıca haşlayarak isteğiniz yemeğe bir miktar katabilir, özellikle et ve balık yemeklerinde oluşturduğu mükemmel uyumdan faydalanabilirsiniz.

Yine haşlanmış Kinoa soğuk şekilde de tüketilebildiğinden salatalara eklenebilir. Oldukça besleyici içeriğe sahip olmasından ötürü her gün mutlaka tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Genelde zayıflamak isteyenlere önerilmesinde ki neden, lif, magnezyum, protein ve vitamin açısından zengin olmasından kaynaklıdır. Sindirim sistemini düzenler, metabolizma hızını dengeler ve tok tutarak beslenme alışkanlığı kazanılmasına yardımcı olur. Bununla birlikte vücutdun ihtiyacı olan pek çok vitamin ile minerali karşıladığı içinde sağlıklı beslenmek ve beslenerek zayıflamak isteyenler için ideal bir yiyecektir.

Kaynak : Orjinal Kinoa Satış Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder