29 Mart 2017 Çarşamba

Kinoa Tozu Nasıl Kullanılır?

Kinoa Tozu Nasıl Kullanılır? Kısa bir süre önce yaşantımıza hızla girmeyi başaran kinoa, oldukça etkili bir besin maddesi olarak kendini tanıtmıştır. İçerdiği yoğun maddeler nedeniyle kullanıcısına büyük fayda sağladığı gözlemlenmiş olup, özelikle kilo vermek isteyenlerin en doğru yardımcısı haline gelmiştir. Kinoa bitkisinin kendisiyle aynı adı taşıyan yemişleri bulunmakta ve bu yemişler bulgur, pirinç gibi tahıl ürünlerine en iyi alternatif olarak gösterilmektedir. Yani yemişlerden pilav yapılabilir, istenilen herhangi bir yemeğe az miktarda ilave edilebilir. Ayrıca bu yemişler hiçbir katkı maddesine tabi tutulmadan toz haline de getirilmektedir.


Toz haliyle de besin değerlerini kaybetmeyen ürün, her bakımdan insan sağlığı için yarar sağlamaktadır. Peki kinoa tozu nasıl kullanılır? Son zamanlarda hemen herkesin merak ettiği bu hususa açıklık getirmek gerekirse, kinoa tozu istenilen her alanda hazırlanabilecek bir kullanım şekline sahiptir diyebiliriz. Bir fincan sıcak suya bir paket kinoa tozu karıştırılır ve sabah ile akşam olmak kaydıyla günde 2 defa tüketilir.

Gördüğünüz üzere evde, iş de veya bir kafede bile hazırlama olanağınız bulunmaktadır. Ayrıca Kinoa tozu isteğe bağlı süt veya yoğurt ile karıştırılarak da tüketebilinir. Ancak tavsiye edilen kullanım şekli sıcak suyla birleştirilmesidir. Bir kutu kinoa içinde tek içimlik 30 adet stick paket vardır ve bu adet 15 gülük kullanımı gösterir. Düzenli kullanıldığında sindirim sistemi ve metabolizma da düzenli şekilde çalışacağı için kullanıcısının sağlıklı besin almasının yanında fit bir görüntüye kavuşması da muhtemeldir.

Kaynak: www.kinoasatis.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder